Ana içeriğe atla


 Hellö gençler kebap yanı salatasıyla geldim

🙂 Yapın yaptırın ekmeee banıp banıp yiyin 🙂
Gavur dağı 4 adet domates
4 adet salatalık
1 küçük kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
yarım limon suyu
1 çay kaşığı pulbiber
tuz ve sumak
1 çay bardağı ceviz
Domateslerin ve salatalıkların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. kuru soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp domateslere ekliyoruz. nar ekşisi ve zeytınyagını karıstırıyoruz.
limon, pulbiber nar ekşisi ve tuzu ekleyip salatamıza karıştırıyoruz. cevizleride en üste dökerek sevgımızıde ekleyıp servıse sunuyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

  Bol cevizli çökelekli erişte Erişteleri tıuz ve sıvı yağ eklediğimiz suda 8/9 dakika haşlayalım süzelim , tereyağını toz kırmızı biberle güzelce eritelim erişteyi tabağa alıp üzerine çökelek ve ceviz dökelim yağı gezdirip sevgimizide ekleyip servise sunalım . #sunum #foodphotography #foodblogger #food #foodstagram
  @ardaturkmen tarifiyle hazırlanan hünkar beğendi  🎈 Malzemeler Tas kebabı için; 500 gr. kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti 1 adet beyaz soğan 2 çorba kaşığı tereyağ ( yaklaşık 50 gr) 1 diş sarımsak 2 adet domates 1 adet dolmalık biber 1 tatli kaşığı domates salçası 1,5 bardak su 1 çay kaşığı tuz 1 tutam karabiber 🎈 f için; 3-4 adet Bostan patlıcanı 75 gr tereyağ 2 corba kaşığı tepeleme un 1,5 bardak kadar ılık süt 1 tutam tuz 1 avuc rende taze kaşar 1 tutam rende Muskat 🎈 Tas kebabı Soğanları ufak yemeklik doğrayın ve tereyağında öldürünceye kadar döndürün Etleri ilave edin, orta ateşte önce suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin önce ince kıyılmış sarımsakları sonra biberi irice doğrayıp tencereye ekleyin Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın, ve suyunu çeken ete ekleyin Domates salçası, tuz karabiber ve suyunu da ekleyin, iyice karıştırıp kaynadıktan sonra altını kısın ve tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin 🎈 Beğendi Tenc
  Tantuni Malzemeler Çok küçük minnak dogranmış 1 kilo kuşbaşı et 2 adet domates 2 adet soğan maydanoz kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak Tantuni Tarifi Etlerimizi önce ustunde köpük olana kadar haslıyoruz köpuk olunca alıp suzuyoruz. sıvıyağda etleri kavuruyoruz. Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz.etlerımız sıvı yagda pısmeye calısırken bıraz su serpıyoruz böyle pişiriyoruz. Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz.normal ekmegın ıcerısıne saracaksak etlerın oldugu tavada ekmegı ustune bastırıp yagından ekmege suruyoruzkı lezetlı olsun.