Tantuni Malzemeler
Çok küçük minnak dogranmış 1 kilo kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet soğan
maydanoz
kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak
Tantuni Tarifi
Etlerimizi önce ustunde köpük olana kadar haslıyoruz köpuk olunca alıp suzuyoruz. sıvıyağda etleri kavuruyoruz. Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz.etlerımız sıvı yagda pısmeye calısırken bıraz su serpıyoruz böyle pişiriyoruz.
Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz.normal ekmegın ıcerısıne saracaksak etlerın oldugu tavada ekmegı ustune bastırıp yagından ekmege suruyoruzkı lezetlı olsun.
Çok küçük minnak dogranmış 1 kilo kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet soğan
maydanoz
kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak
Tantuni Tarifi
Etlerimizi önce ustunde köpük olana kadar haslıyoruz köpuk olunca alıp suzuyoruz. sıvıyağda etleri kavuruyoruz. Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz.etlerımız sıvı yagda pısmeye calısırken bıraz su serpıyoruz böyle pişiriyoruz.
Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz.normal ekmegın ıcerısıne saracaksak etlerın oldugu tavada ekmegı ustune bastırıp yagından ekmege suruyoruzkı lezetlı olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder